Agapanthus

Agapanthus

Agapanthus
Agapanthus

De Afrikaanse lelie is wat je noemt ‘in’. En… wie bezwijkt niet voor een plant die bloemen van de liefde voortbrengt? In ieder geval is z’n botanische naam wel mooi afgeleid van het Griekseagapè, dat letterlijk liefde betekent en anthos, dat voor bloem staat.

Agapanthus orientalis

Voluit heet de Afrikaanse lelie dan ook Agapanthus. Bloemen zijn er in wit en blauw. De plant is niet winterhard en dat betekent dat de liefde slechts een ‘één zomer’-romance kan zijn. Toch is het goed mogelijk deze lelie door de winter heen te slepen.

Een zonaanbidder, dat is Agapanthus zeker. De plant heeft z’n oorsprong in het zuiden van Zuid-Afrika. Daarom ook is deze lelie het beste op z’n plaats in een kuip of pot. Als een schitterende solitair voor terras of balkon.
Deze lelies bieden zichzelf te koop aan, zeker door hun frisse lange bladen en hun mooie bloemen. Vooral Agapanthus africanus, die blauw bloeit, enAgapanthus orientalis var. albiflorus, een witte, zijn volop te koop. Headbourne-hybriden zijn het meest geschikt in ons klimaat en kunnen beter kou verdragen.

tekst van; http://www.neerlandstuin.nl/planten/agapanthus.html