bladbegonia

Bladbegonia terug van weggeweest: Bull´s Eye, een schot in de roos als kamerplant
Bladbegonia
Bladbegonia
Bladbegonia-jive-magic
Bladbegonia-jive-magic
begonia-magic-colours
begonia-magic-colours

bloem-van-bladbegonia
bloem-van-bladbegonia

De bladbegonia is helemaal terug van weggeweest. Nieuwe bladvormen en -kleuren hebben de aantrekkingskracht van de plant sterk verhoogd. Het klinkt misschien overdreven, maar de bladbegonia begint een rage te worden. In korte tijd is de aanvoer van deze productgroep verdubbeld. In 1998 werden nog 1,2 miljoen stuks op de Nederlandse bloemenveilingen verhandeld. Het assortiment bestond uit 5 verschillende cultivars. De bladbegonia is een trendy product.

Betoverend

En eigenlijk is dat niet zo vreemd, gezien de vele prachtige bladvormen en -kleuren die er nu beschikbaar zijn. De soms bizarre, bijna betoverende kleuren en patronen herinneren aan de jaren zeventig. Misschien ligt hierin wel een verklaring voor de nieuwe ´retro´ populariteit van de bladbegonia. Veel nieuwe soorten worden onder merknaam geleverd. Voorbeelden zijn Botanica (twaalf botanische soorten) en Royal Colors (zes nieuwe rassen, waaronder ´Silver Queen´, ´Emerald Princess´ en ´Red Baron´). Onlangs is hier de Optima-groep bijgekomen. Niet nieuw, maar wel bijzonder zijn Begonia l´ Escargot (met een slakhuisachtige groeiwijze) en Begonia Venosa (met vetplantachtige, behaarde bladeren).

– See more at: http://www.tuinkrant.com/artikel/bladbegonia-terug-weggeweest-bull-s-eye-schot-roos-kamerplant#sthash.wNOXJboe.dpuf

tekst van; http://www.tuinkrant.com/artikel/bladbegonia-terug-weggeweest-bull-s-eye-schot-roos-kamerplant