Callistemon Masotti

Callistemon Masotti

DeCallistemon Masotti, ook wel de Lampenpoetser  genoemd is afkomstig uit Australië en komt hier voornamelijk als struik voor. De Masotti kenmerkt zich door zijn kleine blad en rode bloemen in de vorm van borstels. De Callistemon bloeit van april tot september.

Verzorging: Deze plant prefereert veel licht en kan zowel binnen als buiten gezet worden. Buiten kan de plant zowel in de pot als in de volle grond geplaatst worden. Regelmatig water geven en de aarde niet uit laten drogen. In het voorjaar eens per week vloeibare plantvoeding geven. Alleen op de jonge scheuten mag de plant gesnoeid worden, niet op het oudere hout. Knip de twijgen tot vlak boven een nieuwe knop. Als je de bloemen weg knipt als ze uitgebloeid zijn kan de Callistemon meerder malen per jaar bloeien.

Winter: Tot ongeveer -7°C kan de Callistemon overleven. Indien het kouder wordt dan -7 graden dan zult u de plant moeten beschermen. Dit kan door de plant op een lichte plaats in een schuur of serre te zetten of in te pakken met vorst beschermingsproducten.

tekst van; https://www.mijntuin.org/plants/14747-lampenpoetser