camellia cultivar ‘Glen 40’

camellia cultivar

camellia-cultivar roze
camellia-cultivar roze
Camellia japonica Alba Plena
Camellia japonica Alba Plena
Camellia japonica Glen 40
Camellia japonica Glen 40

Een beproefde en echte camellia cultivar, ‘Glen 40’ is een langzaam groeiende, middelgrote tot grote struik met een rechtopstaande afgeronde vorm. Van midden tot eind van de winter, zijn middelgrote en grote, dubbele, diep roze-rode bloemen open van afgeronde toppen. Deze struik heeft het hele jaar door rente vanwege de glanzende donkergroene bladeren en gladde grijze schors. De ouder soort is inheems in Oost-Azië.

Deze groenblijvende struik heeft opgaande takken en ovaal, glanzende, donkergroene bladeren met zwak getande randen. De veel-petaled, “rose-vorm” bloemen verschijnen in het midden van de Camellia japonica bloeiseizoen. De International Camellia Society beschouwt ‘Glen 40’ synoniem met ‘Coquettii’, die in het begin van de negentiende eeuw is ontstaan in Frankrijk te zijn.

Camellia japonica cultivars liever gevlekte zon, maar zal de volle zon verdragen eenmaal vastgesteld. De grond moet vochtig, goed gedraineerde, en niet-alkalisch zijn. Shelter hen van strenge winter zon en de wind, en van toepassing mulch aan de wortels koel en vochtig te houden. Regelmatige irrigatie en toepassingen meststof bevorderen optimale groei en bloei.Snoeien lichtjes (indien nodig) in het vroege voorjaar, voordat volgend jaar bloemknoppen vorm.Deze compacte Camellia japonica cultivar is goed geschikt voor stichting aanplant, gemengde borders, kassen en grote containers. Het kan ook worden gebruikt als kamerplant. De wasachtige bloemen zijn uitstekend voor het snijden

tekst van; http://www.learn2grow.com/plants/camellia-japonica-glen-40/