Camellia japonica ‘Alba Plena’

Camellia japonica ‘Alba Plena’

De Camellia japonica ‘Alba Plena’, in het Nederlands de Japanse roos genaamd, is een van de oudste camelliasoorten. Deze sierlijke struik heeft zijn sierwaarde al die jaren bewezen en is nog steeds populair.
Na ongeveer 10 jaar heeft deze struik een hoogte van 2 meter bereikt, wat de ‘Alba Plena’ geschikt maakt voor zowel de grote als de kleine tuin. Je kunt de struik ook in een pot planten en zo bij jou op het terras of balkon neer zetten.

Het hele jaar rond is de ‘Alba Plena’ een mooie struik om te zien. Net als zijn soortgenoten is deze struik wintergroen. Dus wanneer andere struiken en bomen hun bladeren verliezen, kun jij blijven genieten van een groene struik. De bladeren zijn glanzend, donkergroen van kleur. De belangrijkste sierwaarde krijgt de ‘Alba Plena’ in het voorjaar. Van maart tot april kun je genieten van grote bloemen. Deze roosvormige, geurende bloemen zijn melkwit van kleur en zorgen voor een schilderachtig geheel.

tekst van; https://www.tuincentrum.nl/camellia-japonica-alba-plena?gclid=Cj0KEQiA_fy0BRCwiLaQ5-iFgpwBEiQA884sOZvGDQgrsSyGPRMSv3myjjDpTIE-KbnujiiOHzYkde8aApo38P8HAQ