Culvers Root

Culvers Root

bloeiwijze. De centrale stam is rond en glad. Verspreid langs deze stam zijn 3-7 whorled bladeren. Deze blaadjes zijn tot 6 “lang en 1½” over met gekartelde randen. Ze zijn eivormig eng ovaal, en zijn ofwel zittend of korte bladstelen. Aan de top van de plant zijn diverse slank pieken van witte bloemen tot 8 “lang, lijkt kandelabers. De smalle buisvormige bloemen ongeveer ¼” lang, waarvan 2 geel of bruin meeldraden uitgeoefend. Deze bloemen worden samen druk rondom elke spike, bloeien van beneden naar boven. Ze hebben geen geur.

De bloei komt meestal van begin tot midden in de zomer, en duurt ongeveer een maand. De kleine zaden kunnen enkele meters afstand van de moederplant worden gedragen door de wind. Het wortelstelsel bestaat uit een centrale penwortel en een aantal wortelstokken, die vegetatieve reproductie mogelijk te maken.

Teelt: De voorkeur gaat uit volledige of gedeeltelijke zon, en vochtig gemiddelde omstandigheden. De groei is het beste in rijke leemachtige grond, hoewel sommige zand of klei wordt getolereerd. De bladeren kunnen geelgroen draaien in fel zonlicht of tijdens een droogte, anders worden ze normaal lijken gezond en worden niet vaak last van de ziekte. Deze plant heeft de neiging om meer flop op hellingen

tekst van; http://www.illinoiswildflowers.info/prairie/plantx/culverx.htm