fuchsia

Alles over fuchsia

fuchia
fuchia

Wat is het toch een bijzonder plantje: de fuchsia! In het Nederlands noemen we hem bellenplant. Logisch, want de bloemen lijken ook werkelijk op belletjes. Deze betoverende plant is weer helemaal trendy en fleurt dit seizoen op diverse manieren onze tuinen op!

Soorten fuchsia’s

Bijna iedereen kent de fuchsia, alleen maar weinig mensen weten dat er wel meer dan 100 verschillende soorten zijn. Doordat er nu veel nieuwe soorten zijn is hij weer helemaal hip. Voor veel jongeren is hij misschien zelfs wat onbekend, maar juist daardoor is hij weer extra verrassend. De bijzondere bloemetjes zijn er werkelijk in allerlei prachtige vormen en kleuren. De bekende kleuren zijn paars en rood, maar ze zijn er ook in wit, lichtroze en lila en met verschillende soorten bloemen. Ze zijn een lust voor het oog! De mooiste soorten vind je natuurlijk allemaal bij Intratuin. En dat is niet alles, de plant is namelijk te koop in verschillende vormen:

  • Fuchsia op stam: is net een klein boompje.
  • Fuchsia in kolomvorm: bloeit graag tegen een steuntje.
  • Fuchsia als hangplant: hangt prachtig over de pot heen, mooi op het balkon!
  • Opgaande fuchsia: groeit naar de hemel toe.

Verzorging van de fuchsia

Je wilt van je fuchsia natuurlijk veel plezier hebben en daarvoor heeft hij de juiste verzorging nodig. Je kunt de plant in de border zetten of in een pot. Hij heeft in elk geval flink veel water nodig. Voorkom dat de grond uitdroogt door hem regelmatig (bijna elke dag) te begieten, zeker als hij in een pot staat. Zet hem liever niet in de volle zon, maar op een plek in de halfschaduw.

Hoe overwinteren?

Tijdens de zomermaanden zorgt een fuchsia lange tijd voor veel plezier. Hij bloeit zelf nog tot kort voor de winter. Maar wat doe je als het eenmaal kouder wordt?

De fuchsia is vorstgevoelig en moet overwinteren op een koele, droge en vorstvrije plek, bijvoorbeeld in een (verwarmde) kas. Dat is nog best een gedoe (wat als je hem in de border hebt gezet?) en voor de meeste mensen is het geen optie. In dat geval is het beter om het jaar erop gewoon weer nieuwe fuchsia’s te kopen.

tekst van; http://www.intratuin.nl/buiten/tuinplanten/fuchsia/