Glansmispel

Glansmispel ‘Red Robin’

De Photinia x fraseri ‘Red Robin’ (Glansmispel ‘Red Robin’) is een prachtige haagplant, die men helaas nog niet heel veel tegenkomt. Wanneer de Glansmispel ‘Red Robin’ in de lente uitloopt, zijn de bladeren schitterend glanzend rood. Wanneer de bladeren ouder worden, worden ze glanzend donker groen. De Glansmispel ‘Red Robin’ groeit niet erg compact, en zal wat meebewegen in de wind. In de zomer vormt de Glansmispel ‘Red Robin’ clusters van kleine, witte bloemen. Soms volgt na de bloei ook rood fruit.
Glansmispel ‘Red Robin’ moet één tot twee maal per jaar worden gesnoeid om een formele haag te verkrijgen. Wanneer men wenst, kan men er ook voor kiezen de haag informeel te laten en de Glansmispel ‘Red Robin’ niet of nauwelijks te snoeien.
Glansmispel ‘Red Robin’ kan last hebben van afvallend blad. Wanneer dit gebeurt, is het belangrijk de planten terug te knippen (maar niet tot in het bladloze hout). In de lente bijmesten met langzaam vrijkomende meststoffen en eventueel wat extra water geven zal ervoor zorgen dat de Glansmispel ‘Red Robin’ weer prachtig uitloopt.
De Glansmispel ‘Red Robin’ is niet geschikt voor erg koude, winderige plekken. Jonge planten moeten in de winter tegen de vorst worden beschermd.

tekst van; http://www.haagplanten.net/bladhoudende-haagplanten/glansmispel-red-robin.html