Hydrangea Annabelle

Hydrangea arborescens ‘Annabelle

Hydrangea arborescens ”Annabelle” bloeit met limoengroene samengestelde bloemtuilen, welke verbloeien tot roomwit, vanaf juni tot september en afhankelijk van de snoeiwijze soms ver tot in oktober. De tuilen drogen dan weer langzaam in tot een zachtgroene kleur. De bloemen kunnen gedroogd en verwerkt worden in droogboeketten.

Oude bloemen verwijderen

Voor de plant maakt het niet uit of de oude uitgebloeide bloemen al in september of pas in maart worden afgeknipt. Ze zorgen nauwelijks voor bescherming tegen vorst. De verdorde bloemschermen kunnen wel degelijk nog de nodige sierwaarde hebben tijdens de winter, zeker wanneer er rijp of een laagje sneeuw op de bloemen ligt.

Snoei:

De Hydrangea arborescens ”Annabelle” bloeit op het jonge hout. De bloemknoppen van de Annabelle worden pas in het voorjaar gevormd. Dit houdt in dat deze struik op een andere wijze gesnoeid wordt dan de Hydrangea macrophylla ( beter bekend als de Boeren hortensia) die haar (nog onzichtbare) bloemknoppen al in het voorgaande jaar vanaf augustus zal ontwikkelen

tekst van; https://www.mijntuin.org/plants/20-Hortensia-Annabelle/actions/932