Kalanchoe

de Kalanchoe (Kalanchoe blossfeldiana)

Kalnachoe
Kalnachoe
Kalnachoe
Kalnachoe
kalanchoe
kalanchoe

 

 

Kalanchoe-Pumila
Kalanchoe-Pumila

 

Kalanchoe behoort als familie tot de Crassulaceae. Deze zijnsucculenten; dat betekent planten die vlezige bladeren of stengels hebben, meestal met sappige dikke bladeren; vetplanten dus. De Crassulaceae familie is zeer groot, er bestaan vele variëteiten en vormen, de bekendste zijn de veelkleurige Kalanchoe blossfeldiana hybriden. Genoemd naar Dhr. Blossfeld die in 1927 met succes de eerste planten teelde en verhandelde.

Deze planten komen in hun natuurlijke groeiwijze voor in grasland, steppen in Azië en Afrika, India.

Ken je de recente mutatie van de Kalanchoe blossfeldiana? Het is de calandiva-serie. Deze plantjes hebben zeer mooie dubbele bloempjes lijkend op miniatuurroosjes. De bloempjes staan met verscheidene tezamen op een stengel en vormen zo een bloemhoofdje. Een prachtig zicht!

De Kalanchoe calandiva is reeds verkrijgbaar in verscheidene bloemkleuren (paars, roze, wit, lichtroze, rood en oranje).

Kan je een keuze maken?

Kalanchoe is een kortedagplant. Dit betekent dat er bloemknoppen gevormd worden bij het korter worden van de dagen. Telers kunnen de plant in bloei trekken door te verduisteren of juist de bloei doen uitstellen door bij te belichten. Vandaar dat Kalanchoe op vele momenten van het jaar in de handel verkrijgbaar is.

Een van de redenen voor zijn populariteit is dat je een achttal weken lang kan genieten van de prachtige bloempjes die goed contrasteren op het donkergroene blad.

Kalanchoe is een gemakkelijk te onderhouden plantje. Sommige variëteiten zijn zelfs geschikt als terrasplant of  als tuinplant in de zomer

tekst van;  http://www.tuinadvies.nl/artikels/kamerplant_kalanchoe.htm