Kamperfoelie

Kamperfoelie

kamperfoelie
kamperfoelie

Kamperfoelie is van onschatbare waarde. Muren, pergola’s, hekken en schuttingen kunnen ermee worden bedekt. Ze groeien op alle vochtige gronden. Er zijn bladhoudende en bladverliezende soorten. Kamperfoelie bloeit lang, geurt heerlijk en de bloemen zijn fraai om te zien. Kamperfoelie (Lonicera) groeit van nature op verschillende continenten: Europa, de Verenigde Staten van Amerika, China en Noord-Oost-Azië. Er zijn heel veel soorten kamperfoelie. Ze behoren tot de familie van de kamperfoelieachtige (Caprifoliaceae). De plant is genoemd naar de Duitse arts en natuurhistoricus Johann Lonitzer.

De meeste soorten die in aanmerking komen om in ons klimaat te worden geplant, zijn bladverliezend of half bladhoudend. Windende kamperfoelies zijn meestal

Geurende bloemen in dikke trossen

bladverliezend. Bladhoudende kamperfoelie is meer geschikt voor verzamelaars en liefhebbers van bijzondere soorten

Onderhoud
Kamperfoelie is niet kieskeurig qua grondsoort. Op een plaats in de schaduw of halfschaduw groeien ze goed; de bloei wordt er wel door beïnvloed. Hoe meer schaduw, des te minder bloei is daarbij het parool. Kamperfoelie wordt in pot gekweekt. Ze zijn dus het hele jaar door te planten.

tekst van; http://www.neerlandstuin.nl/struiken/lonicera.html