klaverzuring

klaverzuring

klaverzuring
klaverzuring

Tussen de tegels van terrassen en stoepen zie je vaak gehoornde klaverzuring (Oxalis corniculata). Hier aan de Predikherenrei te Brugge.

 

Gehoornde klaverzuring hoort oorspronkelijk hier niet thuis. Maar het is een bij kwekers en tuincentra niet uit te roeien onkruid. Dus vaak krijg je met plantjes die je net gekocht hebt er gratis gehoornde klaverzuring bij.En als je het plantje hebt, raak je het net als bijvoorbeeld zevenblad eigenlijk nooit meer kwijt. Maar waarom zou je ook. Want het heeft ook voordelen. Het kan een saai binnenplaatsje met wat bestrating omtoveren tot een gele zomerweide. En de gele bloemetjes steken erg decoratief af tegen de vaak paarse bladeren.

 

Vooral op plekken waar niet zoveel betreding is groeit het kruipende plantje goed. De hartvormige blaadjes zijn matgroen tot roodbruin van kleur en zitten met zijn drieën aan het topje van een fragiel stengeltje, dat onmiddellijk afbreekt als je het plantje probeert uit te trekken. Als het zonnig is openen zich de gele bloempjes, die bij bewolkt weer dicht blijven.

tekst van; http://wildeplanteninbrugge.blogspot.nl/2016/05/gehoornde-klaverzuring.html