Stokrozen

Stokrozen

stokroos
stokroos

De stokroos is een prachtige plant die voorkomt in veel verschillende kleuren bloemen. De kleuren van de stokrozen van Happy Seeds zijn licht- en donkerroze en paars- en donkerrood, deze zaadjes zitten gemengd in een zakje. De plant heeft weinig zorg nodig en wordt vrij hoog, waarbij de stokroos met veel grote bloemen bloeit. Bijen en vlinders worden aangetrokken tot de bloemen. Stokrozen staan vooral mooi langs een muurtje of schutting.

Zaaien
Stokroos zaaien is eenvoudig. Je kan het doen in de een stukje omgespitte grond van je tuin, of in een border waar al een beetje gras of andere lage planten groeien. De zaden kunnen het hele jaar door gezaaid worden, behalve als het vriest. Zaden die in de herfst of aan het einde van de zomer gezaaid worden, kunnen soms de volgende zomer al bloeien. Als de zaden in de lente gezaaid worden, zal de stokroos pas het jaar erna gaan bloeien. Kies een zonnige plek voor het zaaien van stokrozen, want deze plant houdt van zon.

Strooi de zaadjes uit over de grond en dek ze eventueel toe met een klein laagje aarde. Zorg dat je maar heel weinig zaadjes ineens zaait want (bijna) elk zaadje wordt een prachtige bloeiende plant!

Verzorging
De verzorging van stokroos is ook simpel. Alleen als het heel droog weer is voor langere tijd, moet de plant wat water krijgen. Bij een tekort aan water zal de plant veel korter bloeien en kleiner blijven.
In de herfst sterft de hele plant af. Als je zaadjes van de stokroos verzameld hebt, kan je deze laten drogen en ze weer uitzaaien. Het jaar erna heb je dan weer veel prachtige stokrozen! Als je de zaden niet verzameld zal de stokroos zichzelf uitzaaien.

tekst van; http://www.happyseeds.nl/stokrozen/