vergeet-mij-nietje

vergeet-mij-nietje

vergeet mij nietjes
vergeet mij nietjes
Vergeet-mij-nietjes
Vergeet-mij-nietjes

Het vergeet-mij-nietje is een overblijvend plantje met zachte, lancetvormige, ruw behaarde bladeren. Het plantje kan ca. 60 centimeter hoog worden. De stengels zijn vertakt en vanaf mei tot oktober verschijnen er kleine, prachtig bleekblauwe bloempjes, in trosjes bovenaan de stengel. Per plant ontstaan tussen de 500 en 1500 zaden.

Het geslacht Vergeet-mij-nietje telt enkele dozijnen soorten, waaronder de in Nederland en België voorkomende soorten: Akkervergeet-mij-nietje (Myosotis arvensis), Veelkleurig vergeet-mij-nietje (Myosotis discolor), Zompvergeet-mij-nietje (Myosotis laxa subsp. cespitosa), Ruw vergeet-mij-nietje (Myosotis ramosissima), Moerasvergeet-mij-nietje (Myosotis scorpioides subsp. scorpioides), Weide vergeet-mij-nietje (Myosotis scorpioides subsp. nemorosa), Stijf vergeet-mij-nietje (Myosotis stricta) en het Bosvergeet-mij-nietje (Myosotis sylvatica).

tekst van; http://ecolonie.org/eco/nl/meewerken/projecten_en_ideen/plant-van-de-maand-akkervergeet-mij-nietje-myosotis-arvensis.php