waaierduif

Royal Ramble

Deze duiven zijn zo groot, dat ze vaak aangezien voor kippen en kalkoenen!Genoemd naar “nobele” lagers haar bewoners en de stijl van lopen “kruipend”, Royal Ramble huizen 3 soorten van ‘s werelds grootste en meest knappe, duiven – de Gemeenschappelijke Bekroonde Duif, de waaierduif en Scheepmaker’s Bekroonde Duif in 3 aparte volières.

De Coo-Lest paringsdans

Bekijk hier de vogels in zijn volle glorie – met hun kanten kronen en uitgebreide veren – zoals ze hak op de grond of stok in de boomtoppen. In plaats van coo zoals de meeste duiven doen, de luide geluid van een mannelijke Bekroonde Duif wanneer hij zingt klinkt meer als een lage ‘boom boom’. En als de tijd rijp is, kun je de vangst van de Gekroonde Pigeons ‘beroemde paringsdans als de mannelijke buigt zijn hoofd, maakt staart bewegingen en bobs op en neer in de voorkant van het vrouwtje.

Een authentieke omgeving

Het park gaat er prat op het creëren van een prachtige simulatie van de natuurlijke habitat van de Gekroonde Pigeons ‘om de omgeving die bevorderlijk is voor een succesvolle kweek te maken. Alle vegetatie binnen de tentoonstelling zijn grotendeels voorkomende flora naar Papoea-Nieuw-Guinea en Irian Jaya, met geweven manden geplant op bomen en lage takken om de vogels te helpen bij het nestelen. Als gevolg hiervan werd ongeveer de helft van de bevolking in Royal Ramble getogen in Jurong Bird Park. In het wild is de soort bedreigd door habitatverlies en overmatige jacht, voor zijn vlees, veren en kanten toppen. Hun gewoonte van de landing openlijk op stokken laat ze vatbaar zijn voor illegale schieten en stropen ondanks juridische bescherming.

tekst van;https://translate.google.nl/translate?hl=nl&sl=en&u=http://www.birdpark.com.sg/exhibits/royal-ramble.html&prev=search